View this page in English
Tax Returns

Filing a tax returnMLM Consulting este inregistrata ca agent la Inland Revenue si va poate ajuta cu toate serviciile online. Departamentul de contabilitate se ocupa de un numar mare de clienti self-employed care au de completat si submis Self Assesment Tax Return, la preturi competitive.

Va putem salva timp, bani si stress prin completarea self-assesmentului in locul dumneavoastra. Vom face calculatiile necesare, vom complete formularul de taxe si oferi sfaturi pentru a va optimiza responsabiliatile privitoare la taxe.

In calitate de agent vom fi legatura directa dintre dumneavoastra si Inland Revenue.

V-ati gandit sa deveniti self-employed si sa aveti propria afacere?
Daca v-ati hotarat sa deveniti self-emplyed, atunci trebuie sa informati Inland Revenue despre aceasta. Indiferent daca veti continua sa munciti ca angajat si in acelasi timp sa incepeti propria afacere, sau daca renuntati la serviciul dinainte pentru a va implica in totalitate in afacerea personala, trebuie sa va inregistrati la HM Inland Revenue and Customs.

Procedura nu necesita mult timp si noi avem experienta necesara datorita faptului ca lucram cu un numar mare de personae self-employed. Odata inregistrat va trebui sa platiti contribuia Class 2 National Insurance si sa completati Self Assessment Personal Tax Return.

Tocmai ati devenit Self-employed? Va putem ajuta sa va incepeti activitatea!
Indiferent daca sunteti self-employed, intr-un parteneriat, director sau angajat intr-o companie, exista o serie de factori care va vor influenta responsabilitatile privitoare la taxe.

MLM Consulting ofera o gama vasta de servicii care includ printre altele calcularea taxelor, completarea si submiterea Tax Return-ului la HM Revenue and Customs. Deasemenea va vom informa despre cate, unde si cum sa va platiti taxele, si vom comunica direct cu Inland Revenue in numele dumneavoastra. Va vom face cunoscute oportunitatile si schimbarile ce intervin in legislatie, schimbari care va influenteaza responsabilitatile fiscale. Daca este necesar, va putem asista in cazul in care HM Inland Revenue decide sa investigheze declaratiile facute in Tax Return.

Self employed

Self employed painterOdata inregistrat va trebui sa completati paginile de self-employed din formularul Tax Return. Va vom oferi cele mai bune solutii despre cum sa va pastrati documentele necesare pentru inchiderea de an financiar si va vom ajuta la pregatirea declaratiei fiscale.

Stiati ca trebuie sa va inregistrati la HM Inland Revenue and Customs in nu mai mult de trei luni de la data inceperii activitatii ca self-employed, pentru a evita o penalitate de 100? Apeland la serviciile noastre puteti evita acest gen de neplaceri.

Va putem ajuta cu inregistrarea ca self-employed, va oferim sfaturi despre cum sa va pastrati documentele primare, despre care sunt cheltuielile acceptate pentru a fi deduse si alte posibile nelamuriri pe care le puteti avea.

Modul explicit si atitudinea noastra prietenoasa va vor ajuta sa intelegeti ceea ce implica notiunea si statutul de self-employed. Contactati-ne acum pentru a aranja o prima consultatie gratuita.

Prima si una dintre cele mai importante decizii cand va hotarati sa aveti propria afacere este latura legala. Exista doua optiuni - prima , sa infiintati o Companie Limitata si sa deveniti director sau angajat al acesteia, si cea de a doua este de a fi self-employed sole trader.

Financiar, marea diferenta dinter cele doua este modul in care HM Revenue and Customs va priveste si trateaza. Companiile Limitate sunt entitati juridice si sunt tratate prin completarea normal a unui tax return in costuri si profituri. Sole traders sunt self-employed si trebuie sa completeze un self assessment tax return in fiecare an financiar. In comparatie cu a fi angajat, nu veti fi taxat pe baza venitului ci aveti dreptul sa deduceti cheltuieli de business si veti fi taxat la profitul facut.

Acestea sunt principalele subiecte care ar trebui sa va fie foarte clare:

Verificati daca sunteti intr-adevar self-employed
Un angajat va avea beneficii la taxe, daca sustine ca este si self-employed, asa ca este vital sa demonstarti ca sunteti intr-adevar self-employed. Acest fapt este cu atat mai important daca aveti o mica afacere in timpul liber si in paralel sunteti angajat. (este posibil sa le faceti pe amandoua in acelasi timp). In acest caz, contabilul dumneavoastra va fi in pozitia de a va da sfatul potrivit.

Cont bancar de business:
Chiar si ca self-employed ar trebui sa aveti un cont bancar de afaceri separate. Va va fi mult mai usor la inchiderea de an financiar sa urmariti cifra de afaceri.

Architect keeping records for taxPastrati toate documentele legate de business inca din prima zi:
Pentru completarea corecta a bilantului trebuie sa aveti in ordine toate facturile emise si chitantele sau facturile de cheltuieli pentru business.

De asemenea va trebui sa aveti o lista cu fondurile luate pentru uz personal din contul de business cat si extrasele de cont bancar.

Toate aceste documente va vor ajuta la calcularea profitului pe care afacerea dumneavoastra il are. Poate fi pur si simplu venitul minus cheltuielile...doar ca unele investitii si cheltuieli nu pot fi luate in calcul ca si cheltuieli de business. Suma ramasa reprezinta profitul dumneavoastra si aceasta va fi suma care va fi taxata.

Exista cateva cheltuieli acceptate care pot fi introduce si care vor modifica taxele, cheltuielile de capital, sau orice utilaje cumparati pentru business-ul dumneavoastra. Exista o lista a acestor cheltuieliu de capital acceptate pe care o gasiti pe website-ul HMRC, si contabilul dumneavoastra va va ajuta sa le selectati pe cele care se aplica in cazul dumeavoastra.

Pentru ce veti mai avea de platit tyaxe?
Cand veti complete tax return-ul, veti mai fi taxat pentru orice alte venituri: ca cele din salarii ca angajat, dobinzile din investitii, venitul din chirii daca detineti proprietati si multe altele.

Cate taxe veti avea de platit?
In anul financiar 2007-08, aveti ca alocatie personala 5225; puteti castiga aceasta suma fara sa va fie impozitata. Peste aceasa limita, veti plati 10%, 22% sau 40% taxe in functie de venitul dumneavoastra. Aceste procente pot fi modificate in buget de la an la an, iar ratele pot fi gasite pe site-ul HMRC.

Cum puteti usura acest process
Nu lasati inchiderea anului financiar pana in ultimul minut. Termenele pentru inchiderea de an financiar sunt destul de generoase, dar greseala cea mai mare pe care o puteti face este uitati despre aceasta. Trimiteti tax returnul cat se poate de devreme si scapati de una dinter grijile majore.

Termenele de submitere a Tax return-ului
Anul financiar incepe la data de 6 aprilie si se termina la data de 5 aprilie a fiecarui an.

Self assessment Desi este numit self- assessment, Inland Revenue va cacula si va va anunta cate taxe aveti de plata. Daca vreti sa trimiteri Tax Returnul completat pe formularul de hartie trebuie sa o faceti pana la data de 31 octombrie. Puteti trimite formularul si dupa aceasta data si taxele va vor fi calculate dar nu aveti garantia ca veti fi anuntati cate taxe aveti de platit in timp pentru a face plata fara sa depasiti termenul limita.

Persoanele cu statut de self-employed trebuie sa plateasca taxele in doua rate. Prima este plata,"on account" pana la 31 Ianuarie si reprezinta plata taxelor calculate pentru anul in curs plus jumatate in avans pentru anul financiar urmator. Apoi, a doua plata, pana la 31 Iulie reprezentand a doua jumatate in avans pentru anul urmator.

Bineinteles, daca in anul urmator ati platit prea multe taxe, diferenta vi se va rambursa. Acest process pare complicat, dar contabilul dumneavoastra va va explica ce inseamna exact in cazul dumneavoastra.

Self Assessment

Daca in prezent aveti de completat Self Assessment Tax Return, acesta trebuie trimis la Inland Revenue pana la data de 31 Ianuarie.
Daca submiteti tax returnul cu intarziere veti prim i imediat o penalitate de £100 plus dobanda pentru suma datorata. Deasemenea va trebui sa platiti balanta taxelor datorate pentru anul trecut pana la data de 31 Ianuarie a anului current.

Penalitatile pentru intarzierile la plata taxelor sunt automate!!!

MLM Consulting submite tax return-urile online ceea ce va permite sa aflati oricand si la ce data trebuie facuta urmatoarea plata. Daca noi submitem pentru dumneavoastra tax return-ul cat se poate de aproape de termenul limita, sistemul online va da imediat confirmarea primirii acestuia si calculatia taxelor. Totodata sistemul online ne permite accesarea dosarului dumneavoastra si obtinerea de informatii privind termenele si platile ce trebuiesc facute imediat.

Nu uitati ca puteti obtineti sfaturi profesioniste inainte de a face urmatorul pas!!!